כאב בשוקיים בעליות ובמדרגות

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

24/07/2022 | 23:25 | מאת: eran

שלום בן 46 בזמן הליכה בעליה ממושכת או בעליה במדרגות (לא מיד בקומה ראשונה שניה, אלא אחר כך) יש לי תחושה של כבדות ועייפות (אולי גם כאב) ברגליים, בעיקר בשוקיים. האם זה תקין? איך זה מצביע על בעיה בכלי דם ואספקת הדם או שזה קשור לשרירים וזה יותר עניין של כושר גופני וחוזק השרירים? האם יש סימנים וסימפטומים שמבדילים בין המקרים? ואם צריך לבדוק, מה בודקים? תודה

כאשר יש ירידה באספקת הדם לרגליים ,החולה חש כאב בשריר השוק המחייב אותו לעצור ,נקרא צליעה סירוגית . בד"כ מופיע לאחר מרחק קבוע . לא ציינת האם יש לך מחלות רקע כמו סוכרת או עישון .האם יש בעייה בהליכה במישור. אימון מדרגות יכול להיות מאמץ שגורם לכאב ברגליים גם בלי מחלת כלי דם.

25/07/2022 | 15:18 | מאת: eran

שלום אני לא מעשן ואין סכרת. בהליכה במישור אין בעיה, אלא אם זה היה מיד לאחר עליה. ריצה אני לא עושה, אבל אם אני צריך פעם לרוץ אז זה גם קורה. הכאבים בשוק הם לא כאבים חדים שמאלצים אותי לעצור אלא כאב של כיווץ לא נקודתי, חולשה, עייפות, כבדות. שמתי לב לעוד משהו, לפעמים לאחר עליה מדרגות של כמה קומות, לאחר מכן בהליכה (ובעיקר בירידה) אני מרגיש מין ריחוף כזה ברגליים, סוג של חולשה, לא יודע איך לתאר את זה. אבל אולי כל זה לא מצביע על בעיה אלא עניין של הקושי והמאמץ שנדרש בעליה של כמה קומות. אני לא עושה אימן מדרגות לפי הספר, אלא משלב את זה תוך כדי פעילות גופנית של הליכה, בשביל להגביר את המאמץ אני פעם בכמה דקות עולה כמה קומות של מדרגות. תודה

מנהל פורום כלי דם ורידים