קריש דם בורידים שטחיים svt

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

19/07/2022 | 05:43 | מאת: נורה

שלום רב, שמי נורה בת 52, לאחרונה עברתי ניתוח לתיקון פרפורציה בקיבה במהלך האשפוז קיבלתי זריקות קלוקסן למניעת קרישי דם כי לא זזתי הרבה. כחודש וחצי מהניתוח התפתח לי ברגל ימין מאחורי ובצד הברך משהו קשה אדמומי ומאוד כואב למגע. במיון חשבו שזה אבסס לאחר אולטרסאונד התברר שזה קריש דם. לאחר דופלר התברר שזה svt קריש בורידים שטחיים. שוחררתי הבייתה עם זריקות קלוקסן. שאלתי: האם הקריש גם אם שטחי עלול לשלוח משהו לריאות שזה מצב מסכן חיים? האם זריקות הקלוקסן יחסלו את הקריש? כי עובדה שקיבלתי במהלך האשפוז ובכל זאת התפתח קריש דם. ושאלה אחרונה: האם ניתן להתערב כירורגית ולחסל את הקריש בעודו שטחי כי הבנתי שזה יכול גם להחמיר לקריש בורידים העמוקים. המון תודה מראש, נורה

לא הבנתי האם הSVT התפתח תחת טיפול בקלקסן או אחרי הפסקתו. על כל פנים SVT בעקרון אם אינו קרוב למפגש עם המערכת העמוקה אינו מסכן אותך בשליחת קרישים לריאות. אני ממליצה לפנות לייעוץ כירורג כלי דם לבדיקה של ורידי הרגליים בשאלה של המשך טיפול.

מנהל פורום כלי דם ורידים