הבדל בלחצי דם ב2 הידיים

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

27/06/2022 | 17:33 | מאת: אמיתי

בן 27, בריא בדרך כלל פרט לאלרגיות ו PND. במשך כמה שנים שמתי לב להבדלי לחץ דם בין יד שמאל לימין בערכים הסיסטוליים. (ימין סביב 135-140 ושמאל 120-125). מתאמן ובעל מבנה גוף שרירי. יד שמאל דומיננטית. הופניתי לדופלר כלי דם ויצא הבדלים של בערך 5 ממ כספית בין הידיים. כיצד ניתן להסביר את התופעה ? האם יש לחשוש או לבדוק מעבר? האם יש לטפל בלחץ דם ?

הבדל של 5 -10 ממ כספית זה פיזיולוגי . אולם אם יש הפרשים גדולים יותר יתכן ומדובר בהצרות של העורק התת בריחי . לשם כך יש לבצע דופלקס לעורק התת ריחי בשתי הידיים .

04/07/2022 | 07:23 | מאת: אמיתי

אבל אם בדופלר יצא תקין ומד לחץ דם רגיל לא תקין ?

לחץ הדם הקובע הוא הגבוה מבין השניים בנוגע לטיפול ביל"ד יש להוועץ ברופא המשפחה

מנהל פורום כלי דם ורידים