חסימה בעורקי רגלים וקרוטיס

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

25/05/2022 | 13:18 | מאת: משה

שלום רב , בבדיקת דופלייר עורקי רגליים התקבלו התצואות שיש הפרעה המודינמית בינונית בעורק השוק בשתי הרגלים ובבדיקת קרוטיס התקבל מצד ימין : ביפורקציה בגובה רגיל עורק משותף : לא נראתה הפרעה המודינמית עורק חיצוני : לא נראתה הפרעה המודינמית עורק פנימי : נראו פלקים מסוידים במוצא העורק המיצר את חלל העורק בכ -30-40 % מצד שמאל : ביפורקציה בגובה רגיל עורק משותף : לא נראתה הפרעה המודינמית עורק חיצוני : לא נראתה הפרעה המודינמית עורק פנימי : לא נראתה הפרעה המודינמית עורק חוליות : כיוון וזרימה תקינים אשמח להבין האם התוצאה תקינה ? אני סובל מכאבי רגלים בהליכה ( לא במנוחה ) ורגל אחת נפוחה מעט מה ניתן לעשות כדי להקל על הכאב ? האם להמשיך בהליכות ככל האפשר ? האם מים חמים הרמת רגלים יכולה להוריד הנפיחות ? תודה

1. מבחינת הרגליים -לפי הבדיקה אתה סובל מהפרעה בזרימת הדם לרגליים בגלל הצרות בעורקי השוק מחלה אופיינית לחולי סוכרת . הליכה של חצי שעה ביום תגרום לשיפור המצב.כמובן יחד עם איזון של סוכרת אם יש והפסקת עישון . 2. בדיקת עורקי התרדמה סך הכל תקינה

מנהל פורום כלי דם ורידים