ממצא נוסף בהיצרות בקרוטיס

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

18/05/2022 | 00:55 | מאת: רון

שלום רב בן 63 יש לי י. ל. ד מקבל טריטייס 5 עקב רפרוף פרוזדורים שהיה לפני 8 שנים מקבל טמבוקור50 וקרדילוג 1.25 וכן מיקרופירין ואומפרדקס ב10 השנים האחרונות מאז שהתגלתה היצרות של 20% הצרות בצד אחד, הייתה יציבות בממצא לאחרונה בבדיקת דופלר יצא שקיימת הצרות של 20% גם בצד הנגדי להפתעתי הרבה לא קל בשבילי לשמוע ידיעה כזו לא נעימה ארצה לדעת, מתי רצוי לבצע דופלר נוסף? תמיד היה לי LDL נמוך יותר מ ה JDL לאחרונה התגלה LDL75 ו HDL 70 אני נוטל ליפיטור 20 יתכן והליפיטור כבר לא עושה את העבודה? מה מומלץ לעשות? האם רצוי לתקן את הערך על ידי שינוי כלשהוא בתרופות? ושאלה נוספת חשובה האם ציפרלקס נוטה להעלות את הכולסטרול? בתודה רבה

מדובר בשינויים טרשתיים בעורקי התרדמה ולא בהצרות של ממש בעקרון יש גם אלמנט תורשתי אבל גם כמובן כולסטרול מוגבר או סוכרת. מבחינת הקרוטידים ישלחזור על הבדיקה עוד חצי שנה. ומבחינת הכולסטרול ממליצה לפנות לרופא ליפידים . בבלינסון יש מרפאה כזו.

מנהל פורום כלי דם ורידים