שבוע 37 להריוו רגל נפוחה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

03/05/2022 | 18:00 | מאת: נולה

שלום, אני שבוע 37 להריון והיום קמתי עם רגל שמאל מעט נפוחה. ביקרתי אצל הרופאת משפחה וביא המליצה לי ללכת למיון לדופלקס כי היא לא הצליחה לשלול .dvt במיון עשו לי דופלקס ואמרו שאין קריש דם אבל הזרימה ב2 הרגליים היא קצת חלשה. קראו חזה סטזיס ואמרו לי ללכת יותר ולהרים רגליים.. לא התרגשו מזה יותר מידי. האם זה אופייני בהריון בשלב שלי? יש לציין כשהם אמרו על הזרימה הם התמקדו באיזור המפשעות בשתי הרגליים.

רגל נפוחה אכן יכולה להעיד על DVT אולם זה נשלל במיון . יש האטה בניקוז הורידי בזמן הריון עקב לחץ של העובר על ורידי האגן בעיקר בחודשים המאוחרים של ההריון . זה לא פתולוגי

מנהל פורום כלי דם ורידים