אי ספיקת מסתמי הוריד ספנה גדולה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

17/04/2022 | 19:51 | מאת: גיל

בבדיקת אולטרה סאונד ורידית התקבלה התוצאר : מערכת עמוקה: - ללא עדות לפקקת. לא הודגמה אי-ספיקה. מערכת שטחית: אין עדות לפקקת.הודגמה אי-ספיקת מסתמי הוריד ספנה הגדולה לכל אורכו, ללא אי-ספיקת מסתמי ה-SFJ ,עם דליות ברגל. מה המשמעות התוצאה? אינני סובל כאבים אבל יש עיבוי בקרסול

משמעות הבדיקה היא אי ספיקה במערכת הורידים השטחית ,דבר המקשה על הניקוז הורידי של הרגל. בעקרון אם יש קליניקה מתאימה שיכולה להיות כאב בעמידה נפיחות ברגל או שינויים בעור אז מומלץ לטפל באי ספיקה . הטיפול הוא או על ידי גרב אלסטית או על ידי ניתוח .

מנהל פורום כלי דם ורידים