תוצאות של דופלר קרוטייד

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

17/04/2022 | 11:03 | מאת: זינה

שלום אני בת 82, נוטלת תרופות נגד יתר לחץ דם באופן קבוע (lercapress ,Valsartan ). בזמן אחרון יש כאבי ראש, עשיתי דופלר קרוטייד והנה תוצאות: משמאל : הודגם רובד פיברוטי קל לאורך עורק התרדמה המשותף. במוצא של עורק התרדמה הפנימי הודגמו פלק מסויד ורובד פיברוטי, אשר גורמים להיצרות . 20-30%עד תרשימי זרימה ומהירויות בעורקי התרדמה המשותף והחיצוני בגדר הנורמה . הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות. מימין : הודגם רובד פיברוטי קל לאורך עורק התרדמה המשותף. במוצא של עורק התרדמה הפנימי הודגם רובד פיברוטי, נגרימת היצרות עדעד %20-10 . תרשימי זרימה ומהירויות בעורקי התרדמה המשותף והחיצוני בגדר הנורמה . הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות. האם התוצאות תקינות?

מדובר בהצרות קלה בלבד בעורק התרדמה . ממצא זה אינו בעל משמעות קלינית ואינו גורם לכאבי ראש. יש לבצע בדיקת מעקב בעוד מספר חודשים

מנהל פורום כלי דם ורידים