בדיקת אולטראסאונד קרוטיד בצוואר

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

15/04/2022 | 12:47 | מאת: דוד

שלום, אני בן 56 , עודף משקל, לחץ דם מאוזן עם רמיפריל 5 מ'ג, כולסטרול וסוכר תקינים. אין מחלות רקע אחרות. בגלל שלאבא שלי היה שבץ בגיל 52 אז בשנת 2015 עשיתי בדיקת אולטראסאונד עורקי הצוואר שיצאה תקינה . כעת ביקשתי ביוזמתי לעשות שוב . האם יש סיכוי שבזמן שחלף תהיה היצרות משמעותית ? ואם מתגלה בבדיקה היצרות כזו האם שולחים ישר למיון ? תודה

הצרות בעורקי הצוואר מתפתחת בדרך כלל בהדרגה. במידה ויש הצרות קשה בעורקי הצוואר עם קליניקה מתאימה כלומר הפרעות ראייה חולשת צד חולפת או קבועה אנו מפנים למיון .

מנהל פורום כלי דם ורידים