רסיס שחדר מתחת לעור?

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

06/04/2022 | 10:11 | מאת: שני

שלום ד"ר, אמש התנפץ כלי פלסטיק ביד שלי תוך כדי לחיצה עליו. חוץ משריטה בכף יד שדיממה באופן טבעי, במקום סמוך הופיעה בליטה קטנה,אדומה כהה (שבוודאות נוצרה מהמקרה, ולא הייתה לפני) היה לי מוזר שמיד אחרי הניפוץ ניהייתה בליטה אדומה ללא דימום. אני רגילה שפצע קודם מדמם ואז עם הזמן נאטם. לכן פחדתי שאולי נכנס רסיס פלסטיק קטן ? השאלה שלי היא- שרסיס נכנס- ברגע הכניסה יש דימום חיצוני? או שהרסיס יכול להכנס ולהיאטם מיד אחרי? ואם זה לא רסיס אז מה זה יכול להיות, אולי נים בכף יד שהתפוצץ ויצר בליטה? תודה נ.ב - הבליטה היא בחיבור בין האגודל לאצבע

שאלות על טראומה ורסיסים אינם בתחום הפורום הזה שדן בבעיות ורידית וכלי דם.

מנהל פורום כלי דם ורידים