אנגיוגרפיה של עורקי צוואר ומוח

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

27/03/2022 | 21:32 | מאת: ולד

אני בן 53 עם רקע של לחץ דם גבוה וכולסטרול. לוקח קבוע ליטורבה ודופלקס . לא מעשן. קבלתי הפניה ל אנגיוגרפיה של עורקי צוואר ומוח הסיבה להפניה היא בירור עקב הפרעות בראיה וכאבי ראש. בבדיקה יש ממצא בביפורקציה הימנית פלק טרשתי מסוייד שטוח עם היצרות קטנה מ- %30. מה משמעות הממצה?

הצרות קלה בעורק התרדמה הימני , מצביעה על טרשת עורקים קלה ולכן הטיפול בסטטינים ובאיזון לחץ הדם חשוב. לא כתבת מאיזה הפרעות ראייה אתה סובל ולכן קשה להתייחס לשאלה האם זה קשור לפלאק בעורק התרדמה הימני . ממליצה לפנות עם הCTA לכירורג כלי דם

מנהל פורום כלי דם ורידים