תוצאת דופלקס ורידי רגליים

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

25/03/2022 | 19:32 | מאת: מזל

שלום, בתוצאת u.s ורידי רגליים (נשלחתי עקב כאבים ומעט נפיחות ברגל) נרשם לגבי רגל שמאל "אס"ק של הוריד הספון הגדול לכל אורכו, ללא מעורבות של המפגש הספנופמורלי", מה המשמעות? ומה דרכי טיפול בנושא. תודה

אי ספיקה של הוריד הספון פרושו שהמסתמים בתוך הוריד שאחראים על הכוונת זרימת הדם לכוון הלב אינם עובדים כשורה ולכן בזמן עמידה יש קושי בהעברת הדם במערכת השטחית מהרגל ללב. יש מספר אפשרויות לטיפול הן על ידי הזרקות של חומר סקלרוזנטי והן על ידי ניתוחים בעזרת לייזר גלי רדיו או כריתה של הוריד יש להוועץ בכירורג כלי דם .

מנהל פורום כלי דם ורידים