מתקשה בהליכה -כאבים בשוק - הפרעה המודינמית קשה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

24/03/2022 | 12:25 | מאת: יפה

לאשתי בת 82 יש כאבים בשוק והיא מתקשה בהליכה (אחרי כל 30 מ עוצרת לנוח). בדיקת EMG הראתה פולינוירופתיה אקסיונאלית קשה. נוירולוגים אחרי בדיקה גופנית שלחו לא.ס צוואר ואז שלל נוירופתיה סוכרתית, שלחו לדופלקס עורקי רגלים. בדיקה זו הראתה הפרעה המודינמית קשה בסגמנט פמורו פופליטאה ובעורקי השוק. יש לה סכרת. נוטלת תרופות נגד לחץ דם ועכשיו לחץ דם מאוזן. נוטלת XARELTO, אלפא ליפואיק, ליריקה. האם להיבדק אצל כירוג כלי דם? מה עוד לעשות. תודה

נשמע שלאשתך יש סוכרת עם פגיעה באיברי מטרה הכוללת נוירופתיה ומחלת כלי דם. רצוי וצריך להוועץ בכירורג כלי דם. יתכן והיא זקוקה להתערבות כלשהי

מנהל פורום כלי דם ורידים