מפרצת באאורטה העולה 4.8 ס"מ

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

23/01/2022 | 14:57 | מאת: נאוה

אובחנתי עם מפרצת באאורטה 4.8 אני בת 52 בשנה האחרונה, שיניתי את אורח חיי ואני משתדלת שלא לעלות לחץ דם, שאלתי, האם לעולם עוד לא אוכל לטבול במעיינות חמים או לעשות חמאם וג'קוזי??

מפרצת באבי העורקים שגודלה 5 ס"מ ומעלה באישה זקוקה לטיפול על ידי ניתוח או הכנסת תומכן מצופה. מעינות חמים גורמים להרחבת כלי דם ואינם מומלצים לסובלים ממפרצת על גבול ההנחייה לטיפול. לאחר שתעברי תיקון של המפרצת תוכלי להכנס למעיינות חמים .

מנהל פורום כלי דם ורידים