מפרצת בעורק הטחול בקוטר 2.4 ממ

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

19/01/2022 | 15:36 | מאת: מירב

דר שלום, אני בת 50, בריאה בדכ. קרוהן בהפוגה. בעקבות כאב ברום הבטן עשיתי צילום ct בו נצפתה מפרצת בעורק הטחול בקוטר 2.4 ממ. נאמר לי שיש צורך בטיפול בבעיה בהקדם והטיפול המועדף הוא בצנתור ( coiling). נאמר לי שהסיכונים הם: 1. פגיעה במפרצת תוך כדי הפעולה ודימום בטני 2. ייתכן שיהיה צורך בהוצאת הטחול. הרופאים יטפלו בנ"ל במידת הצורך תוך כדי הפעולה הצנתורית. כהכנה עשיתי חיסון מנינגוקוק ו- prevenar 13. קראתי קצת על הצנתור הזה והבנתי שאמנם מדובר בפעולה כירורגית קלה יחסית אך יש סיכוי גדול יותר שהבעיה תחזור על עצמה. האם לדעתך, הפרוצדורה הזאת עדיפה במקרה שלי או שכדאי לעשות פעולה ניתוחית? תודה רבה ויום טוב, מירב

מירב שלום אכן בטיפול במפרצת בעורק הטחול ניתן לבצע טיפול על ידי צנתור עם אמבוליזציה . יש סיכון לאיסכמיה של הטחול ולעיתים הסגירה של המפרצת לא מתבצעת בשלמות . אך כיום זה נחשב לטיפול המועדף. מבלי לראות את ההדמייה ולבדוק אותך לא ניתן לחוות דיעה על איזו פעולה עדיפה בשבילך

23/01/2022 | 12:43 | מאת: מירב

תודה רבה דוקטור על התשובה המהירה והמפורטת. שאלה קטנה נוספת אם אפשר, מכיוון שאני כבר לא בגיל הפוריות, האם לא עדיף להשאיר את המצב כמו שהוא ובמידה ויהיו כאבי בטן חריגים, אולי בגלל התפוצצות המפרצת, להגיע למיון לטיפול בבעיה? כמה זה באמת מסוכן אם אני מגיעה לטיפול מיידי?

מנהל פורום כלי דם ורידים