הצרות וריד הכסל באגן

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

28/12/2021 | 20:10 | מאת: תמר

שלום לאחר בירורים רבים וביצוע c.t, נמצא כי ישנה הצרות של 70%, עורק הכסל לוחץ על וריד הכסל השמאלי ובנוסף ריבוי ורידים מפותחים באגן. רגל שמאל נפוחה במעט לכל אורכה ללא כאבים, אדמומיות וכו' ובגלל הנפיחות נעשה בירור. בשבועיים האחרונים החלו כאבים מהאגן לכיוון הברך בחלק החיצוני של הרגל, אשר גורמים לצליעה קלה בהליכה. האם יש קשר? האם מצב כזה יצריך פעולה כירורגית. תודה, תמר.

מה שאת מתארת נקרא תסמונת מיי טרנר. יש צורך בטיפול כאשר יש נפיחות קבועה של הרגל מדובר בהכנסת תומכן לוריד הכסל הלחוץ. יש לפנות לכירורג כלי דם

מנהל פורום כלי דם ורידים