היצרות בחלק עליון של וריד כסל משותף שמאלי

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

19/12/2021 | 12:43 | מאת: דנה

שלום רב, בת 47. עוסקת בספורט. ללא סוכר וכולסטרול. נשלחתי לברור בעקבות חולשה ברגליים והירדמות כפות הרגליים עד כדי איבוד תחושה ושינוי צבע כף הרגל. בבדיקת סי.טי בטן ואגן: * האאורטה הבטנית בקוטר תקין, נצפו שינויים טרשתיים באאורטה הבטנית וענפיה. * היצרות בחלק עליון של וריד כסל משותף שמאלי. ללא ממצא משמעותי אחר. כיצד עלי להמשיך ברור ובאם קיים טיפול מתאים ?

הצרות בוריד הכסל המשותף משמאל יכולה להצביע על תסמונת מיי טרנר. תסמונת זו גורמת להפרעה בניקוז הורידי של הרגל ולעיתים לנפיחות קבוע של רגל שמאל. זה לא מספביר את התלונות שלך על חולשה ברגליים עם שינויים בצבע והרדמות של כפות הרגליים. תלונותייך אינן מכוונות לבעיית כלי דם דווקא. ממליצה לבצע EMG.

מנהל פורום כלי דם ורידים