פיסטולה לדיאליזה-מכשיר למציאת ורידים

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

08/11/2021 | 11:30 | מאת: טל

שלום רב, לחמי פיסטולה המשמשת להתחברות לדיאליזה. מסיבה שטרם ידועה יש קושי רב בהכנסת המחטים בהתחברות והדרך היחידה שעוזרת היא בעזרת אולטראסאונד שאינו זמין באופן קבוע. האם מכשיר נייד למציאת ורידים יכול לסייע והאם הוא יעיל? האם ידוע לכם איפה ניתן לרוכשו?

לא ציינתם היכן עושה החולה דיאליזה. על כל פנים יש צורך לבצע דופלקס של הAVF אצל כירורג כלי דם ולוודא מה לא תקין בAVF. בקשר לUS הרי שניתן לרכוש אך מדובר במכשיר יקר. וגם אז צריך לדעת להפעילו .

30/11/2021 | 18:42 | מאת: רונית

האם אין זו חובת קופת החולים ומכון הדיאליזה לספק מכשיר כזה לשימוש במידת הצורך במכון הדיאליזה?

מנהל פורום כלי דם ורידים