שטף דם באצבע יד ימין

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

18/10/2021 | 20:54 | מאת: נועה

שלום רב, בת 42, לא מעשנת, ללא היסטוריה משפחתית של קרישיות יתר, נוטלת למעלה מעשןר גלולות למניעת היריון בשל אנדומטריוזיס. לפני כ8 או 9 שנים התחילה אצלי תופעה מוזרה שבה באצבע האמה של יד ימין בדיוק באמצע האצבע מופיע מידי פעם כאב חד ואז אני רואה מן וריד דק קטן כחול ובולט שלאחריו מופיע שטף דם המוגבל בדיוק לחלק האמצעי של האמה. ואז זה פשוט מרגיש כמו ״מכה כחולה״ כל העניין נרגע אחרי זמן יחסית קצר והכאב והצבע הכחלכל כמו גם הוריד שבלט נעלמים אחרי חצי שעה, שעה.. המקום אינו חם או קר ואין נפיחות. לציין, ששטף הדם לא מתפשט לכל האצבע או היד. בדיקות כלליות שנעשו לפני שנתיים היו תקינות. תופעה זו אינה חוזרת על עצמה בתדירות גבוהה אלא אחת לכמה חודשים..לפעמים יש לזה טריגר.. הרמת משקולות, סחיבת שקיות או הפעלת לחץ חזק כמו אחיזה חזקה של היד במשהו. לעיתים אין שום טריגר ופתאום ומרגישה זאת..אתמול שוב חוויתי את התופעה אך הפעם הכחול לא נעלם אחרי זמן קצר. יום למחרת ניכר שיפור - הצבע הרבה פחות כחול והכאב נעלם..אך לא לגמרי נעלם המצב כמו בפעמים עברו. אודה לך אם תוכלי מנסיונך לעזור לי להבין במה מדובר. אני קצת בלחץ. רופא הנשים אמר שאין קשר לגלולות. אני גם נוטלת סמביקורט למניעת אסטמה. אשמח לתשובתך. תודה

התפוצצות של ורידים קטנים בכפות הידיים היא תופעה ידועה . בעקרון זה לא מצביע על מחלה. מתן סטרואידים כגון סמביקורט יכול להחמיר את המצב.

מנהל פורום כלי דם ורידים