האם תסחיף ריאתי יכול להיווצר מחבלה חזקה?

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

30/09/2021 | 13:58 | מאת: אנה

שלום, לפני כ10 חודשים עברתי תאונה אופניים, נחבלתי קשב בבטן ובעקבות לקח נקרע לי הכבד. יומיים לאחר שכיבה ללא תזוזה בטיפול נמרץ עם מכשים העושה מסאז' ברגליים (כדי למנוע קרישי דם) עשו לי תצלום סי טי וגילו במקרה קריש דם בעורק של הריאה. לאחר טיפול טרופתי של חצי שנה נשלחתי לבדיקות דם לקרישיות ובדיקות דם גנטיות לקרישיות והתוצאות יצאו תקינות, למרות זאת ההמטולוג אמר לי הוא לא ממליץ לי נטילת גלולות ושבהלך ההריון וטיסות ארוכות כל הנראה אצטרך להשתמש בקלקסן. השאלה שלי היא האם הגיוני שנוצר לי הקריש דם עקב החבלה? אני חוששת שההמטולוג הסיק שהוא נוצר בעקבות האישפוז (אחרי יומיים של שכיבה התגלה הקריש דם) למרות ששמו לי את המסאז' ברגליים. חשוב לי לציין כי כבר אושפזתי בעבר למשך 3 ימים טסתי בטיסות ארוכות ואף השתמשתי בגלולות למניעת הריון במשך 3 שנים ולא היה לי אפילו תסמין אחד שהעיד על קרישי דם או תסחיף ריאתי. תודה מראש

סביר להניח שהתסחיף נוצר בגלל תאונת הדרכים . אולם להגנתך הייתי ממליצה בשלב זה לא לקחת גלולות .

מנהל פורום כלי דם ורידים