סגירת מום לבבי pfo ומדללי דם

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

24/07/2021 | 22:25 | מאת: גל

ערב טוב דוקטור סיון תודה רבה לך על עבודת קודש שאת עושה אני בן 50 נשוי פלוס שלושה ברצוני לדעת האם חלילה ניתן לחטוף שבץ מוחי כאשר מטופלים באספירין ובפלאביקס או שזו הגנה מספיקה אני כשבוע אחרי סגירת pfo בבית חולים בצפון האם מותר לי כבר לשחות לפחות? המצנתר שלי בבית החולים אמר לחכות 3 חודשים עם ריצה והרמת משקולות וכל פעילות גופנית מאומצת האם כולל יחסי מין ? ומדוע מפסיקים פלאביקס 75 שלושה חודשים לאחר הפעולה אם רק לאחר חצי שנה בודקים האם הדלף נסגר זה לא נטילת סיכון ? ומה קורה שהדלף לא נסגר לאחר חצי שנה ? ושאלה נוספת ברשותך האם שמעת על שיטה לסגירה בעזרת תפר ולא מטרייה ? מה דעתך ? והאם זה בסדר לקחת את התרופות ביחד ומתי עדיף בבוקר או בערב ? תודה רבה על המענה

גל שלום סגירת PFO אינה קשורה לכלי דם ווכל השאלות יש להפנות למצנטר הלב. בקשר לשבץ מוחי הרי שיש סיבות שונות לשבץ כאשר פלביקס ואספירין לא מונעות את כל סוגי השבץ. אולם בהחלט נותנות הגנה.

מנהל פורום כלי דם ורידים