דופלר עורקים ו mri מוח

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

29/06/2021 | 14:03 | מאת: דניאל

שלום, בבדיקת דופלר ממצאים : קרוטיס ice "נמצאו רבדים טרשתיים הטרוגניים מסויידים במוצא העורק זרימת דם נמצאה תקינה. שאר הבדיקה תקינה. סיכום הבדיקה mri הינו : שינויים בהירים ב flair היכולים להתאים לשינויים מיקרו וסקולרים איסכמים. שאר הבדיקה תקינה בן 66 מידיי פעם כאבי ראש סחרחורת מידיי פעם כל לחץ מעל העיניים סובל מלחץ קרשיות יתר לוקח אלקוויסט קרדילוג כמו כן עקב מחלת boop שחלפה עדיין מקבל פרדינזון משאף וולבר סלבפט מינון מקסימלי ארדוטין . קצת במתח אודה לכם על משמעות הדבר היות ותורים רק בסוף אוגוסט. תודה

הממצאים מצביעים על טרשת בעורקי הצוואר . מאחר ואין הפרעה לזרימת הדם הרי שמדובר בהצרות קלה בלבד כתוצאה מהטרשת. כדי למנוע החמרה יש לטפל בגורמי הסיכון לטרשת כגון כולסטרול יל"ד ועישון . טיפול זה נעשה על ידי רופא המשפחה

מנהל פורום כלי דם ורידים