משמעות תוצאות הבדיקה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

22/06/2021 | 14:31 | מאת: ריבה

שלום, בת 73 , צמחונית, לא מעשנת , משקל תקין , נוטלת תרופה לאיזון בלוטת התריס- יוטירוקס 50 מק"ג. מספר שנים יש לי לחץ דם סיסטולי קצת גבוה, בסביבות 160/80 (ללא טיפול תרופתי ) לפני כחודש במדידת לחץ דם היו תוצאות מאוד חריגות . בבדיקת עיניים, הרופאת המליצה על דופלר אולטרסאונד קרוטידים . מבקשת המלצותיך בעקבות תוצאת הבדיקה: מודגמים רבדים טרשתיים באיזור הפיצול דו צדדי, מעידים על היצרות של 30-40% בבדיקת עורקי התרדמה -DUPLEX משני הצדדים ערכי הזרימה בעורקי התרדמה הפנימים תקינים אין היצרות בעורקים החיצוניים משני הצדדים הזרימה בעורקים הורטברלים תקינה בכוון ובטיב דו צדדי RCC - 73 - CM/S RIC - 83 CM/S LCC - 82 - CM/S LIC - 92 - CM/S. מה המשמעות הקלינית ? האם יש צורך באיזשהו טיפול? בדיקות נוספות? מה דעתך בנוגע אספירין? תודה רבה על התשובה.

הממצאים בדופלקס עורקי צוואר הם תקינים אבל לחץ דם גבוה היא מחלה מסוכנת הדורשת טיפול תרופתי קבוע ומעקב.

מנהל פורום כלי דם ורידים