תסמונת רנו גורמת לנוקשות באצבעות?

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

10/05/2021 | 12:50 | מאת: קרן

שלום, אני מאובחנת עם תסמונת רנו ברגליים, בבדיקת פלסמוגרפיה נראתה בעיה דומה בידיים, אך אין שינוי צבע, מזה מספר חודשים, עם ההתעוררות בבוקר אני לא מצליחה ליישר את האצבעות, יש נוקשות קלה לדקות ספורות ופחות מחמש דקות בעיקר ביד ימין, לעתים ביד שמאל, לא באותה עוצמה. הייתי אצל מספר ראומוטולוגים, אני במעקב ראומוטולוג ובדיקות הדם יצאו תקינות והם אמרו לי שזה לא מהעולם שלהם, רציתי לדעת עם הנוקשות הקלה באצבעות בבוקר נגרמת מהתסמונת רנו עצמה? כי יש לי חברה עם תסמונת רנו שחווה אותו הדבר, למי פונים? אדגיש שזה לא פוגע בתפקוד, אך מפריע לי, בעיקר מפחיד שאני לא יודעת מה זה.

קרן שלום תסמונת רנו גורמת לוזוקונסטריקציה של אצבעות הידיים , שינוי צבע של כפות הידיים ועד להופעת פצעים בכפות הידיים . לעיתים מלווה התסמונת במחלה אוטואימונית שמערבת בעית פרקים. תסמונת רנו לכשעצמה לא אמורה לגרום נוקשות באצבעות

מנהל פורום כלי דם ורידים