חיסון קורונה וקריש דם שטחי

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

05/05/2021 | 10:55 | מאת: אנונימית

אחרי לידה, התפתח Superficial thrombophlebitis על וריד ברגל שמאלית ליד הברך. אולטרסאונד שלל קריש דם עמוק. יש לי היום תור לחיסון קורונה, האם זה בטוח להתחסן?

אנונימית שלום . לא ציינת מתי הייתה הלידה וכמה זמן עבר מהלידה. התפתחות טרומבופלביטיס אחרי לידה קשורה פעמים רבות לאי ספיקה ורידית . ההמלצה לאחר הלידה היא לבצע דופלקס ורידים עמוקים ושטחיים ולפנות ליעוץ כלי דם כדי לטפל באי ספיקה. מחלת הקורונה אכן עלולה לגרום לקרישיות יתר וישנם דווחים על מקרים של קרישיות יתר בחולים בחוסנו על ידי אסטרה זניקה. בעקרון אין מניעה להתחסן לקורונה בנוכחות טרומבופלביטיס שטחי .

06/05/2021 | 23:45 | מאת: אנונימית

תודה רבה על התגובה. ילדתי ב 26.04, הבחנתי בזה ב 01.05 (היה שם וריד בולט שהתפתח בהריון וקצת כאב במהלך הריון, אבל לא הייתה נפיחות). הפנו אותי ל ER ועשו לי אולטרסאונד כדי לבדוק אם יש קרישי דם עמוקים ולא מצאו, האם זה דופלקס? אמרו לי להרים רגליים ולעשות קומפלקסים חמים, האם עליי לבקש הפנייה לרופא כלי דם?

מנהל פורום כלי דם ורידים