כיוון הזרקת קצף לורידים ברגלים

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

04/05/2021 | 16:52 | מאת: עידן ח.

שלום רב בעבר עברתי הזרקות לרגלים עקב אי ספיקה ורידית. כיוון הזריקות היה מתחתית הרגל כלפי מעלה עם התקדמות הטיפול. כעת שוב קיימת אי ספיקה בעקבותיה הומלץ לי הזרקות מלמעלה אזור המפשעה כלפי מטה. מה הטכניקה הנכונה? תודה רבה

עידן שלום . יש מספר טכניקות . אולם בחולה שעבר כבר הזרקות קצף יש בד"כ איזורים מפוזרים שזקוקים לטיפול חוזר ובהם יש לטפל . ולא כמו בטיפול הראשוני שניתן לטפל בספנה באוםן סיסטמטי. עלייך ללכת למומחה לכלי דם שאתה סומף עליו.

מנהל פורום כלי דם ורידים