אולטרסאונד עורקי התרדמה,

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

03/05/2021 | 12:15 | מאת: ריבה

שלום רב, אני בת 73 , נוטלת כדור אחד בלבד- יוטרקס לאיזון תת פעילות בלוטת התריס . לאחרונה הובחן יתר לחץ דם 150/85 ( עדיין לא התחלתי טיפול תרופתי, משתדלת לבדוק טיפול אלטרנטיבי ) מבקשת המלצותיך בעקבות תוצאת בדיקת אולטראסאונד עורקי צוואר: מודגמים רבדים טרשתיים באיזור הפיצול דו צדדי, מעידים על היצרות של 30-40% בבדיקת עורקי התרדמה -DUPLEX משני הצדדים ערכי הזרימה בעורקי התרדמה הפנימים תקינים אין היצרות בעורקים החיצוניים משני הצדדים הזרימה בעורקים הורטברלים תקינה בכוון ובטיב דו צדדי RCC - 73 - CM/S RIC - 83 CM/S LCC - 82 - CM/S LIC - 92 - CM/S. מה המשמעות הקלינית ? ? האם יש צורך באיזשהו טיפול? מעקב? יש מקום לדאגה האם מומלץ להתחיל ליטול אספירין? תודה רבה על התייחסותכם.

ריבה שלום . בבדיקת עורקי הצוואר ישנה טרשת מתונה ללא הצרות משמעותית. עלייך לחזור על בדיקת הדופלקס בעוד חצי שנה . כמו כן רצוי להוועץ ברופאת המשפחה על מניעה של טרשת עורקים על ידי תזונה וטיפול ביתר לחץ דם וכולסטרול .

מנהל פורום כלי דם ורידים