קושי בלקיחת דם בבדיקות

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

19/04/2021 | 08:08 | מאת: זהבי

בוקר טוב, בעבר הרחוק הורידים שלי היו בולטים ללא קושי לקחת דם כאשר בשנים האחרונות הם מסתתרים. בחודשיים האחרונים ביצעתי בדיקות דם ובנוסף לקושי למצוא וריד לאחר שכבר נמצא לא נאסף מספיק דם - פעם ראשונה נעצר במבחנה הרביעית ולאחר חודש נעצר במבחנה השניה רציתי לדעת: * מה ניתן לעשות לפני בדיקת הדם (פרט לשתיה שאינה עוזרת כנראה) ע"מ לעזור ביום לקיחת הדם במציאת הוריד בקלות יותר. * מה הסיבה לעצירת זרימת הדם לאחר מבחנה שניה ושלישית ? האם בעיה רפואית ? בעיה בדם ? או פשוט טכניקה ואופן לקיחה לא תקין ו/או מיומן ? * האם ניתן לשפר בצורה כלשהיא את זרימת הדם למבחנות האיסוף ? תודה לכל עיצה ומידע נ.ב. בן 52

ורידי הידיים תלויים הן במבנה הגופני שלנו והן בפעילות פיזית. במידה ולוקחים בדיקות דם תכופות מאותו וריד תתכן הצרות של הוריד . רצוי לקחת ממקום אחר. כמובן שיש קשר למיומנות של לוקח ההבדיקה.

מנהל פורום כלי דם ורידים