שינוי ביכולת לקיחת דם מהוריד

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

01/04/2021 | 11:52 | מאת: איילה

היי, אני עוברת בדיקות דם רבות במסגרת טיפולי פוריות. בשבועות האחרונים, בכל פעם שהוחדרה מחט לאחד הורידים פשוט לא יצא דם, גם אם שתיתי כליטר מים לפני הבדיקה. כעת או לוקחים לי מכף היד (ואז "מתפוצץ" משהו בכל פעם) או שמחטטים לי בוריד כמה דקות, וגם אז בקושי יוצא 1 CC. שמתי לב שהתופעה החלה לאחר שהתחלתי לקחת אסטרופם, ואני תוהה אם יכול להיות קשר בין הדברים. אשמח לדעתך. תודה ומועדים לשמחה.

כאשר לוקחים דם פעמים רבות מאותו וריד לעיתים נוצרת דלקת בוריד הוריד נחסם. לכן לא יוצא ממנו דם . יש לחפש וריד אחר ללקיחת דם.

מנהל פורום כלי דם ורידים