תוצאות דופלקס עורקי צוואר

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

18/03/2021 | 00:00 | מאת: יניב

בן 92 ....סכרת מאוזנת ולחץ דם....נשלח לדופלקס ואלו התוצאות...מה בדיוק זה אומר? שינויים טרשטיים מפוזרים דו צדדיים. אין עדות להפרעה המודינמית בעלת משמעות קלינית ב ICAמשני הצדדים. סימני היצרות קשה בחלק פרוקסימלי של RT.ECAעל רקע פלאק מסויד גס. תודה

יניב שלום . התשובה אומרת שיש עדות לטרשת עורקים מתונה בעורק התרדמה הפנימי (שמוביל דם למוח) אך ללא הצרות משמעותית לעומת זאת בעורק החיצוני שמובל דם לפנים יש הצרות משמעותית .אבל העורק שמוביל דם לפנים אין לו משמעות מבחינה רפואית . לסיכום - זרימת דם טובה למוח .

מנהל פורום כלי דם ורידים