פגיעה ביד בעקבות הדיקת דם.

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

11/03/2021 | 18:12 | מאת: ולריה

שלום ד''ר,בנובמבר הגעתי למיון והיו אמורים לעשות לי בדיקות דם ולשים וונפלון,בזמן הדקירה כאב לי נורא והאל הורה לי לא לזוז ואמר רגע רגע,הוא לא הצליח לפגוע בוריד והמשיך לנסות לחטט,התחלתי להרגיש שאני לא עומדת בזה והוא סירב להפסיק בנסיונות,לאחר יותר משתי דקות כשהוא מחטט בוריד וכואב לי הוא הפסיק. יש לציין שלמרות שלא מצא וריד ברגע שדלף את המחט יצאה כמות דם גדולה מאוד שנזלה על השולחן. התנפח לי הוריד והיו לי כאבים שלא חוויתי מעולם. כשהם לא חלפו והוריד התנפח ביקשתי מהאחות במיון להציץ ולעזור לי,היא אמרה שזה קורה,ובבית לשים קרח. מאז חלפו שלושה וחצי חודשים,אני סובלת מכאבים באזור הדקירה ,קשה לי לקפל את היד,להחזיק טלפון,כאבים נעים מכאב עמום ולוחץ ולכאב צובט וחד. כמוכן הופיע על הוריד מעין פס לבן בהיר. לאן עליי לפנות? ניורולוג? כירורג? כירורג כלי דם?

ולריה שלום . ממליצה שתעשי דופלקס ורידי ידיים -מערכת שטחית ועמוקה ,בהפניית רופא המשפחה. במידה והבדיקה לא תקינה תפני לכירורג כלי דם.

מנהל פורום כלי דם ורידים