טרשת

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

10/03/2021 | 13:39 | מאת: מאור

שלום, אבא שלי בן 88 במהלך צנתור אבחוני ראו היצרות משמעותית בעורק הכסל השמאלי. אמרו שאם צריך בירור נוסף צריך ct אבל זה בעייתי בגלל אי ספיקת כליות. כדי להבין אם זה חשוב - הוא סובל הרבה שנים מצליעה לסירוגין עם התעייפות כל מאה מטר של הרגליים שמתחילה מהישבן. עבר בדיקות לעמוד שדרה בהן לא נמצא לחץ על עצב, מצאו פולינוירופתיה שלא מסבירה את התסמינים וגם דופלר בשוקיים שיצא תקין ודפקים תקינים. עכשיו כשראו במקרה את ההיצרות האם זה יכול להסביר את התסמינים? ואם כן האם אפשר פשוט להרחיב?

מאור שלום ישנם מספר פרטים לא ברורים . דפקים תקינים עם דופלר תקין ,מצביעים על זרימת דם טובה לרגליים . יתכן וההצרות בעורק הכסל אינה משמעותית. לא ברור אם יש צנתור מדוע חייבים CTA יתכן וההדמייה היתה לא מספקת. על כל פנים אם יש לו צליעה לסירוגין בשתי הרגליים אולם הצרות רק בעורק הכסל מצד אחד ,גם זה לא מסביר את הפתולוגיה . עדיף שתפנו ליעוץ כלי דם מסודר עם כל החומר.

מנהל פורום כלי דם ורידים