התייעצות לגבי טיפול בורידים

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

26/02/2021 | 01:52 | מאת: מרים

בת 74 ורידים בולטים מאוד בשתי הרגליים מזה שנים רבות.ללא ניתוח ללא ארועים של טרומבוס.יש אי ספיקה לפי דופלר. רוצה להתייעץ לגבי טיפול להעלמת ורידים בלייזר קיטרה. האם מומלץ או יכול להיות מסוכן ? מה דעתך?

מרים שלום . מאחר ואת סובלת מהורידים הבולטים שנים רבות אני מניחה שהשיקול האסטטי אינו השיקול המוליך. הגדרה של ורידים בולטים אינה מספקת ,בבואינו לשקול את נחיצות הטיפול בורידים יש לבדוק האם יש פגיעה בעור כתוצאה מהמחלה הורידית הממושכת . אם יש פגיעה כזו הרי שמומלץ לטפל באי ספיקה הורידית . טיפול בלייזר הוא טיפול מקובל ומומלץ,שאינו כרוך בהרדמה מלאה אלא הרדמה של הרגל בלבד. אולם יש לוודא בבדיקת מומחה כלי דם שהוריד המועמד לטיפול אכן מתאים מבחינת הקוטר ואינו מפותל . לכל טיפול ולו המינימלי ביותר יש סיכונים .כאשר מדובר בלייזר יש סיכונים באחוזים קטנים מאוד אך קיים סיכון לפקקת ורידית .

מנהל פורום כלי דם ורידים