פגיעה ממכונת לב ריאה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

19/02/2021 | 23:24 | מאת: NOT_FOUND

אהלן ד״ר. אימי עברה ניתוח החלפת מסתמים וקוצב לב. כחלק מהניתוח הוחלט לחבר אותה למכונת לב ריאה מהמפשעה. כבר מעל חודש במקום שחיברו אותה למכונה איפה שהיה החתך יוצא לה נוזל שקוף. זה מתחיל בזה שנוצרת גולה גדולה ליד המפשעה ואז היא צריכה ללחוץ עליה כדי שהנוזלים יצאו וזה חוזר על עצמו וכל כמה שעות בשירותים היא מוציאה את הנוזלים. האם זה תקין? האם יש ממה לחשוש? האם יש רופא בהתמחות מסויימת שעדיף שתיבדק אצלו? תודה רבה אור.

אור שלום התופעה שאת מתארת נקראת לימפוריאה. מדובר בדליפה של לימפה מהפצע הניתוחי. בעקרון הרופאה מנתח הוא זה שצריך לעקוב אחר הפצע הניתוחי . במידה ומדובר על כמות לא גדולה של דליפה בד"כ זה חולף מעצמו. אם מדובר בדליפה גדולה (נזקקת לחיתול) אז לפעמים יש צורך בהתערבות .

מנהל פורום כלי דם ורידים