בדיקת דופלקס ורידי הבטן

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

19/02/2021 | 19:45 | מאת: גיא62

DVT בשוק פעם שניה, והפעם כללה גם תסחיף ריאתי. לאחר טיפול בקסרלטו20 כחצי שנה נפתח גם הפעם לגמרי. כיוון שבהמטולוגיה לא נמצאה בעיית קרישיות בדם התבקשתי לעבור הפעם בדיקת דופלקס ורידים עמוקים (את זה אני מכיר) וגם ורידי הבטן VC + ILIACS , רציתי לשאול מה זה?

מאחר ואתה סובל מDVT חוזר , יש צורך לברר האם יש סיבה אנטומית לבעיית הורידים. לכן יש צורך בהדמייה של ורידי האגן והוריד הנבוב התחתון. לשם כך ניתן להתחיל בבדיקת דופלקס לורידי האגן ולאחר מכן במידת הצורך להמשיך עם CT ורידי להדמייה של ורידי הבטן והאגן.

22/02/2021 | 23:34 | מאת: גיא62

כמובן שדרוש לאתר הבעיה ולא רק טיפול בסימפטום. האם התכוונת ל CTA לורידי הבטן? ואולי גם לורידי הרגל? האם יש MRA לורידים בטן ורגליים? תודה על התשובה.

02/03/2021 | 13:47 | מאת: גיא62

אפשר תשובה בבקשה?

ורידי הרגליים מתנקזים בורידי האגן ומשם לוריד הנבוב התחתון (הוריד הראשי ) בבטן . הבדיקה לDVT כוללת גם את ורידי האגן במיוחד בחשד ללחץ על ורידי האגן. בכל מקרה מדובר בבדיקת סונר פשוטה.

04/03/2021 | 16:16 | מאת: גיא62

תודה, בשאלתי התכוונתי להמשך אם יהיה צורך לאחר בדיקת הסונר לוורידי הבטן. האם אצלכם במעבדת כלידם במקום שעושים הדופלר רגליים עושים גם סונאר ורידי בטן?

מנהל פורום כלי דם ורידים