זריקה ראשונה נגד קורונה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

09/02/2021 | 21:03 | מאת: ברוך

שלום אני (בן 45) עשיתי לפני שבוע וחצי זריקה ראשונה נגד קורונה ומיד אחרי הזריקה התחלתי להרגיש לא טוב- כאבים וכבידות בראש, טישטוש בראש,קצת בחילה, התחלתי למדוד לחץ דם ומצאתי 140-150/100. בהמלצת רופא משפחה אתמול נטלתי כדור של Optalgin והיום ראש פחות כואב אבל עדיין מרגיש כאילו פיזור או טישטוש בראש ולחץ דם נשמר עדיין 156/105 בערך. האם יש לי סיבה לדעוג ולהתחיל ליטול כדורים נגד לחץ דם?האם זה בלתי הפיך ואני הולך להשאר חולה כרוני? עד לפני החיסון הייתי בריא האם אני צריך לעשות זריקה שניה נגד הקורונה ולמות?

לחיסון אכן יש תופעות לוואי הכוללות הרגשה של טשטוש בחילה קלה ולעיתים כאב ראש. כל התופעות הללו חולפות בד"כ תוך מספר שעות עד יומיים. לחץ דם גבוה הנמדד חד פעמית בסמוך לחיסון אינו מהווה אינדיקציה להתחלת טיפול ביתר לחץ דם והחיסון עצמו אינו גורם ליתר לחץ דם. אולם יתכן שבעקבות מדידת לחץ הדם לקראת החיסון התגלה שאתה סובל בלי קשר לחיסון מלחץ דם גבוה. כדי לוודא עליך לבצע מדידיות חוזרות של לחץ דם במשך שבוע תוך שמוש במכשיר לחץ דם תקין כשאתה בשכיבה או בישיבה עם יד מונחת על השולחן. . במידה ואכן יש ערכים גבוהים יש להוועץ ברופא המשפחה .

מנהל פורום כלי דם ורידים