בידקת אולטראסאנד אאורטה בטנית וכאבי ברגל

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

11/02/2020 | 15:22 | מאת: דורית

שלום דר, לפני חודש עשיתי U.s בטן איברים כולל אאורטה בטנית. חייבת לציין שהטכנאית הפעילה כח רב ולחצה עמוק ככל שיהיה כמעט הגיעה לי לגב, ואני רזה מאד, שגם צרחתי מכאבי שהתמקדה במקום מסוים ואמרה שרק ככה רואים. למחרת התחיל לי כמו נימול ברגל שמאל שבמשך הזמן גם הרגל כואבת ולפתע אין תחושה. האם u,s אאורטה בטנית לחיצות יכולות לגרום לתסמינים כאלה. קרה פעם? אינני יודעת אם השתמשה בכל הטיפול בדופלר או משהו אחר שעל פניו לי נראה מתמר , לא מבינה בזה הרבה. ישנם נזקים בפעולה כזאת שעושים אותה בחוסר זהירות ובכח רב. גם הבטן כואבת לי עד היום מהu.s. תודה מקרב לב על תשובתך הכנה. תודה רבה דורית.

11/02/2020 | 16:08 | מאת: דורית

עשיתי את הבדיקה במכון מכבי שנאמר לי שהמכשיר/מתמר משמש לאולטראסאונד בטן ואאורטה. ביחד באסותא נאמר לי שעושים את הבדיקה הזאת לחוד בטן ואאורטה. האם יש הבדל בין המכשירים? על פניו נראה מתמר אותו הדבר. למה באסותא בנפרד ובמכבי זה הולך ביחד זה בעייתי למטופל?מסוכן? יש תופעות לוואי וסיכונים בבדיקה כזאת על כלי הדם? זה מכיוון שאחרי הבדיקה יש ליתופעות לוואי ברגל שמאל וכאבי בטן שלא היו קודם. די מבוהלת ומודאגת ומתחרטת על הבדיקה... חשוב לי ממש לדעת. תודה רבה לך מקרב לב וסליחה על אורך השאלה.

12/02/2020 | 11:46 | מאת: ד"ר רם אברהמי

אין כל קשר למתמר ותלונותיך . או לתוצאה של הבדיקה

מנהל פורום כלי דם ורידים