אי בפיקה במסתמי וריד

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

24/12/2019 | 18:39 | מאת: מאיה

מה פרוש התוצאה בדיקת דופלר ורידים: מערכת שטחית: - הודגמה )אי-ספיקה( של מסתמי הוריד הספנה הגדולה בירך ובשוק עליונה הממשיכה לוריד הספנה הגדולה האקססורית השטחית בירך העליונה ולאורך הרגל עם דליות רבות ברגל הפנימית אחורית ועל פני השוק

25/12/2019 | 19:24 | מאת: ד"ר רם אברהמי

זרימה בוריד תמיד מהרגל לראש יש מסתמים חד כיוונים שדם שעולה בוריד לא ירד כלפי מטה. אי ספיקה פרושו שהמסתמים האלו לא סוגרים ובעצם יש זרימה דו כיוונית ואז בעמידה הדם בוריד זורם או לוחץ כלפי מטה והוריד מתנפח . זה לא קשור ללב ולא מסוכן . אך באם יש קליניקה של נפיחות כאבים וכדומה ניתן לטפל לסגירת הוריד הפגום .

מנהל פורום כלי דם ורידים