תוצאות דופלר IMT שנעשתה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

16/12/2019 | 18:08 | מאת: אסתר

שלום רב דר 'אברהמי אני פונה שוב עם שאלה לגבי הצרות בעורקי הצוואר בדיקה ראשונה היתה לפני כ-5 שנים עם הצרות של 20% ומבדיקה לבדיקה כל שנה ההצרות התגברה. אני בת 53 עם כולסטרול גבוהה ולאחרונה גם גילו כבד שומני. תוצאה אחרונה של בדיקת IMT בתה"ש רבדים טרשתיים: ימין ב-ICA הפרוקסימלי רבדים טרשתיים עם חדיו מופחתת בעובי מעל- 3.0 מ"מ ו-כ 1.8 מ"מ שגורמים להפרעה המודינמית המתאימה להיצרת בינונית 60-70%. שמאל: בביפורקציה בעובי עד 2.1 מ"מ וכ- 1.8 מ"מ ללא הפרעה המודינמית. גיל 40-60 גבול עליון של IMT ממוצע 0.75 אודה לך מאוד על פענוח הבדיקות אני דיי חרדה ממצבי. מקבלת כדורים לדילול הדם ולהורדת כולסטרול תודה רבה מראש

17/12/2019 | 16:31 | מאת: ד"ר רם אברהמי

איני מתיחל לIMT אין כל אינדקציה פרט להכניס חרדות לבן אדם ממילא את מקבלת טיפול מונע. בהיצריות עד80 % לא סימפטומטיות לא מטפלים אז אין מה להיות בלחץ

17/12/2019 | 20:54 | מאת: אסתר

דר' אברהמי תודה על המענה המהיר. האם העובדה שתוך כ-4 שנים הצרות עורק המואר עלתהה מ 20 אחוז עד ל-י 70 אחוז וזאת למרות הטיפול המונע שאני מקבלת אינה מצביעה על בעיה חמורה? או שהטיפול אינו יעיל? הנתונים מראים עליה מהירה, אני לצערי קרובה מאוד להצרות של 80 אחוז, הטיפול היחיד הוא למעשה ניתוח? צינתור?? אני סך הכל בת 53 מוטרדת מאוד

מנהל פורום כלי דם ורידים