חסימה בעורק שמזרים דם לרגל השמאלית

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

05/12/2019 | 16:24 | מאת: אריה

יש לי חסימה בעורק שמזרים דם לרגל שמאל לאחר ניתוח גב לפני כ3 שנים החסימה נמצאת באיזור חוליה L4 עברתי 5 ציצתורים ושמו סטנד והבעיה חזרה לאחר כל צינתור ולאחרונה עשו לי ניתוח מעקף באיזור המותן מרגל לרגל והבעיה רק החמירה ונכון לעכשיו אין זרימה לרגל ימין ואני מתעייף בהליכה אחרי 100 מטר לציין שאני בן 55 ובריא בד"כ. האם ניתן לעשות מעקף באיזור הבעיה ולא מרגל לרגל ? תודה

06/12/2019 | 07:20 | מאת: ד"ר רם אברהמי

לפי מה שתארת כנראה נכון מעקף פחות בעיתי מצד אחד לשלני כפי שהציעו לך ולא להיכנס לאזור שכבר לא צלח פעם . אך כרגיל בדברים כאלו תמיד יהיו שתי דעות תסמוך על המנתחים שהציעו לך פתרון קל יותר ובהחלט מקובל

מנהל פורום כלי דם ורידים