זרימת דם והיצרויות עורקים

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

06/05/2019 | 18:27 | מאת: אני

שלום ביצעתי שתי בדיקות שונות בהפרשי זמן קצרים, ועד שיגיע התור לרופא, האם נכון שיש סתירה בין הבדיקות לגבי מצב האאורטה וזרימת הדם? תודה C.T ע"ש מותני 09/09/18 מודגמים שינויים סקלרוטיים גסים הבולטים בעיקר בחלק האיליאקלי של המפרקים הסקרו איליאקלים בצורה סימטרית דו"צ עם הופעה של ציסטות סוב כונדרליות קטנות. טיב הממצאים לא ברור. האם מדובר בסקרו איליאיטיס? הלורדוזיס המותני פיזיולוגי שמור. גופי החוליות שומרים על גובהם. לא הודגם הרס גרמי מוקדי ואין לראות שבר. מבנה גרמי אוסטאופני. זיזים גרמיים קדמיים וצידיים בלוחיות ברוב הגבהים . ממצא לוואי: שינויים טרשתיים בדופנות האאורטה וענפיה. בקע היאטלי קטן. א.ס אאורטה כולל דופלר 23/04/19 האאורטה הבטנית נצפתה ברוחב תקין. ללא עדות ל AAA - Aneurysm Aortic Abdominal . הקוטר המרבי מעל הפיצול נמדד : 1.1 ס"מ . סיכום: ממצאים: ללא עדות ל - .AAA עלי לציין שיש גם זרימה לקויה בעורקי הרגליים ונגעי עור חמורים ברגליים וידיים שאובחנו כפסוריאזיס

09/05/2019 | 09:26 | מאת: ד"ר רם אברהמי

אין קשר בין הבדיקות שתיהן נכונות אחת בדקה בדופלקס זרימת דם ושהענה CT שמצינת שאין הרחבה של אבי העורקים

מנהל פורום כלי דם ורידים