ורידים בולטים ברגליים ומעל

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

20/02/2019 | 02:53 | מאת: אוהד

שלום ד"ר אברהמי, אני בן 32, סובל מורידים בולטים. התחיל לפני כמה שנים משוק רגל שמאל והיום אי ספיקה לכל אורך הספנה הארוכה בשתי הרגליים (כולל SFJ משמאל). ונראה שזה עולה מעבר לרגליים. לפני כחודש, בעקבות כאבים, אובחנתי גם עם וריקוצלה (דרגה 2). בנוסף, בזמן האחרון מזהה ורידים בולטים בבטן התחתונה ומתחיל גם בכף היד. אם זה רלוונטי, לפני כשנה אובחנתי עם טרומבוציטוזיס ראשונית (טסיות 800-900) ומאז אני לוקח אספירין ונמצא במעקב המטולוגי. אני כנראה אעשה בקרוב ניתוח ברגליים (המליצו עליך) אבל מרגיש לי שיש קשר בין הדברים. עדיין ישארו הבעיות האחרות, בתקווה שאין עוד בדרך. אשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה, אוהד.

21/02/2019 | 09:16 | מאת: ורידים

לא נראה שיש קשר לורידים ביד . אך הענין טעון בדיקת כירורג כלי דם . באשר לדליות ברגליים ווריקוצלה אכן לעיתים הולך ביחד הטיפול נפרד ולפי הצורך הקליני . בכל מקרה ורידים שטחיים אינם מסוכנים יש להקפיד על הליכה שעה ביום מנוחה רגל מורמת ולפי הצורך גרב אלסטית בברכה רם

מנהל פורום כלי דם ורידים