בדיקת US ודופלר עורקי צוואר

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

09/05/2018 | 20:01 | מאת: אבישי

שלום לכבודו אודה לך באם תסייע לי להבין האם הבדיקה תקינה והאם ישנה המלצה כלשהי להמשך בדיקה\ מעקב. אבי כבן 83 מתלונן מידי פעם על סחרחורות. נמצא במעקב לחץ דם. מטופל בדיאותיאוזיד 5 מ"ג לאחרונה הוגבר ל 10 מ"ג. עקב לחץ דם לא יציב. נשלח לבדיקת עורקי צוואר. תוצאות: בשתי הצדדים- פלקים במוצא העורק ללא הפרעה לזרימה. בצד ימין-(ה psl בcca הוא 0.44 והEDL הוא 0.5) (ה-PSL בica הוא 0.61 וה EDL הוא 0.8) בצד שמאל-(ה psl בcca הוא 0.49 והEDL הוא 0.8) (ה-PSL בica הוא 0.47 וה EDL הוא 0.12) בשתי הצדדים- הזרימה בעורק הורטברליס תקינה בכיוון ובאופי. תודה שהקדשת מזמנך בכבוד רב אבישי

09/05/2018 | 20:04 | מאת: אבישי

בצד ימין-(ה-PSL בica הוא 0.61 וה EDL הוא0.11) ולא כפי שכתבתי בטעות

מנהל פורום כלי דם ורידים