בדיקת קרוטיס עם החמרה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

12/02/2018 | 09:46 | מאת: דדי

שלום, אני בן 63, עברתי צנתור בעורק לבבי, לפני 9 שנים. בדיקת קרוטיס מראה החמרה לעומת בדיקה מלפני כ-7 שנים. אודה לתשובתך לגבי הטיפול הדרוש. דופלקס עורקי הצוואר - קרוטיס צד ימין: בביפורקציה ובעורק התרדמה הפנימי המקורב הודגמו רבדים פיברוטיים ומסוידים שגורמים להיצרות של % 50 % -40. נרשמה מהירות זרימה תקינה בעורקי התרדמה. הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות. צד שמאל: בביפורקציה ובמוצא העורק התרדמה הפנימי הודגמו רבדים פיברוטים ומסוידים שגורמים להיצרות של כ- % 50. נרשמה מהירות זרימה תקינה בעורקי התרדמה. הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות. מהירויות זרימה סיסטולים ודיאסטולים: Ratio 0.94 ICA/CCA: RT 0.71 ICA/CCA: LT

13/02/2018 | 15:19 | מאת: קרוטיד

סהכ בדיקה לא בעייתית כלל היצריות נחשבות לקלות למעקב דופלקס עוד שנתיים+ . בענין החמרה אין לכך כל משמעות חלפו 7 שנים

מנהל פורום כלי דם ורידים