האם ייתכן דימום חיצוני ללא גירוי חיצוני?

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

11/10/2017 | 00:58 | מאת: ספיר

שלום בשנה האחרונה החלו להופיע אצלי מידי פעם פצעים מדממים ברגליים שלא ברור לי מה מקורם. לא בצורת פצעונים/ פריחה או פצעים רבים בבת אחת, אלא פצע אחד קטן בכל פעם, שמופיע באיזורים שונים ברגל, בעיקר שוקיים בחלק התחתון (כאילו נחתכתי). בנוסף, בשנים האחרונות (מס' שנים לפני הופעת הפצעים) החלה אצלי בעיה קלה של נימים בולטים (בעיקר ביריכיים) ומעט ורידים ביריכיים ושוקיים (המצב קל ביותר, מצב התחלתי, ללא נפיחות או כאבים בכלל, וממש מעט וכמעט אינו מורגש). לפעמים הנימים הופכים לשטפי דם (בעיקר ביריכיים). השאלה היא, האם יתכן קשר בין הופעת הפצעים המדממים כלפי חוץ (דימום חיצוני שעם הזמן נקרש) לבין בעיית כלי הדם ( נימים וורידים בולטים)? הכוונה היא האם ייתכן שהופעת הפצעים היא ביטוי חדש ונוסף להתפוצצות כלי הדם הבולטים, בדומה לשטפי הדם הפנימיים, או שכלי הדם נוטים להתפוצץ רק בצורת שטפי דם פנימיים ולא בצורת דימום חיצוני? וזאת למרות שהמצב קל וכמעט לא רואים את הורידים וגם לא חלה החמרה ניכרת במצב? האם ייתכן קשר בין השניים או שעליי לחפש את הגורם לדימומים בגורם מגרה חיצוני כלשהו (למשל מוצרי קוסמטיקה, עקיצות של חרקים, אלרגיה וכדומה)? אציין שלפני מס' ימים לראשונה הרגשתי כאילו חרק מתהלך ומדגדג לי את השוק, ובו זמנית הסתכלתי ולא היה דבר (תחושת דיגדוג). בנוסף, מאז הופעת הפצעים, מידי פעם השוקיים מעט מגרדות באופן קל (תחושת גרד).

11/10/2017 | 07:41 | מאת: גרד ודמם

לפי התאור נשמע יותר בעיה עורית יובש גרד מ אך יתכן שיש גם חלק לנימים לכן לבדיקת רופא עור וכירורג כלי דם

מנהל פורום כלי דם ורידים