פיענוח בדיקת דופלקס עורקי הצוואר

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

09/08/2017 | 17:08 | מאת: מיכל

שלום. מדובר באשה בת 75. האם תוכל לעזור בפענוח התוצאות? ימין: העורק המשותף המרוחק עיבוי דפנות ללא הפרעה לזרימת הדם העורק הפנימי ההמקורב רבדים מעטים, הסתיידות חלקית ללא הפרעה לזרימת הדם עורק בין חולייתי ללא הפרעה המודינמית שמאל: העורק הפנימי המקורב רבדים מעטים הסתיידות חלקית ללא הפרעה לזרימת הדם עורק בין חולייתי זרימה בלתי אופיינית מה זה אומר הכל והזרימה הבלתי אופיינית בפרט? תודה רבה

10/08/2017 | 08:33 | מאת: דופלקס קרוטיד

סהכ בדיקה בסדר יש 4 עורקים למוח שניים מקדימה קרוטידים שנים מאחור ורטברלים מחוברים במעגל במוח גם אם יש חסימה של אחד לא מחייב בעיה בשל החיבור בהינהם אז לפי הבדיקה שלושה בסדר גמור בעורק ורטברלי זרימה לא אופינית אינו מפרט מה לא אופיני אז קשה לקבוע אך לרוב אין מקום להתערבות בעורק ורטברלי גם עם מוצר או חסום ממליץ להיוועץ עם מי ששלח לבדיקה

מנהל פורום כלי דם ורידים