תוצאות בדיקת דופלר קרוטיס

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

16/05/2017 | 10:25 | מאת: אפרים

שלום רב להלן תוצאות בדיקת קרוטיס שעברתי: בדיקת דופלקס עורקי הצוואר סיבת הפניה : הערכת הצרות. צד ימין : קרוטיס משותף (ACC: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי (ACI: ( נמצאו רבדים טרשתיים הומוגנים שטחיים בחלקו הפרוקסימלי של העורק ללא הפרעה המודינמית. קרוטיס חיצוני (ACE: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס :כיוון וזרימת דם תקינים. צד שמאל : קרוטיס משותף (ACC: ( לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס פנימי (ACI: ( נמצאו רבדים טרשתיים הטרוגניים במוצא העורק הגורמים להצרות קלה פחות מ- 50.% קרוטיס חיצוני (ACE: ( נמצאו רבדים טרשתיים הומוגנים שטחיים במוצא העורק . זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס : כיוון וזרימת דם תקינים. אודה להסבר על משמעות תוצאות הבדיקה והמלצה למשך טיפול בתודה מראש אפרים

16/05/2017 | 20:57 | מאת: קרוטיד

היצרות קלה לא משמעותית בעורק מימין לא דורש טיפול בספק מעקב דופלקס עוד שנה שנתיים

מנהל פורום כלי דם ורידים