היצרות קשה בעורקי הרגלים לאחר צינתור עורקי הרגליים

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

27/03/2010 | 23:57 | מאת: אילנה

עברתי צנתור בעורקי הרגליים עקב צליעה לסירוגין ברגל שמאל עברתי צינתור נאמר לי שמבצעים צינתור בשני הרגליים למרות שאין בעיה ברגל ימין.הושתל לי סטנד ברגל שמאל ונאמר לי שהייתה לי הצרות קלה במפשעה. והכל תקין לאחר הצינתור, קיבלתי פלויקס לשלושה חודשים ואחר כך להמשיך באספירין. לאחר 18 ימים מיום הצינתור בצעתי MRI וקיבלתי תשובה שלא האמנתי הצרות בנונית קצרה במוצא CIA והצירות קשה במוצא CIA ברגל שמאל בהמשך הצרות בנונית 2 ס"מ בהמשך עורקי האגן הירכיים פתוחים שאלתי איך יכול לקרות דבר חמור כל כך אחרי צינתור לאחר 18 ימים? במקרה יצא שביצעתי MRI הומלץ על KISISNG STENTS מה אתה ממליץ אני מיואשת האים יתכן והבדיקה לא נכונה?

30/03/2010 | 23:35 | מאת: ד"ר מנשה חדד

מקובל בצנתור להדגים את כל העץ העורקי אף אם התסמינים חד-צדדיים, תוספת חומר הניגוד בנבדק ללא גורמי סיכון בד"כ ללא משמעות הרסנית וניתן כך לקבל מידע לגבי הצד הנגדי שיכול להיות בעל ערך. לא מסרת איזה עורק הורחב משמאל ולכן לא ניתן להעריך את ממצאי ה - MRI מול אלו של הצנתור. אכן, פעולות בכלי דם יכולות להיות גם פוגעניות ולגרום להחמרה. לא מסרת מהי ההגבלה כיום בהליכה והאם חל שיפור בעקבות הפעולה. יש צורך בבדיקה משווה הן של ההדמיות שעברת והן של מצבך הקליני.

05/04/2010 | 20:02 | מאת: אילנה

הצנתור שבוצע בעורקי הרגליים היה אמור לפתור את בעיית ההצרות הקלה שהיתה לי ברגל שמאל. הצנתור בוצע על פי הבנתי בעורקי המפשעה וצינתי זאת קודם לכן איזור CIA במפשעה משמאל.אני מאוכזבת מאוד מכך שמצבי נהיה יותר גרוע ממקודם אם ידעתי שכך יהיה לא הייתי מבצעת את הציתור כי מצבי הוחמר.כעת אני פוחדת לבצע שוב צינתור, כי אני לא יודעת אם מצבי ישתפר. לאיזה רופא לפנות ואם לבטוח ברופא כלשהו. מצבי הקליני הוא: הרגל מתנפחת לי כל הזמן ואני עדיין צולעת ברגלי השמאלית ויש לי כאבים עד כדי אי אפשרות לדרוך על הרגל מה היית מציע לי? לאן לפנות לאיזה רופא מומחה?האים תהליך הצינתור שונה מהקודם? איך מבצעים צינתור בעורק מוצר בצורה קשה ומהן ההשלכות והסיכונים שינבעו מהצנתור.הייתי בבדיקה במיון וקיבלתי יחס מביש ןחוסר טיפול הולם למצבי. מאוכזבת מאוד.

10/08/2010 | 10:52 | מאת: שרית

אילנה שלום, בימים אלו קיים טיפול במסגרת מחקרית, במידה והבעיה עדיין לא נפתרה צרי קשר למספר 052-8319274 ואספר בהרחבה. שרית

מנהל פורום כלי דם ורידים