טיפול בערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

19/08/2010 | 17:51 | מאת: רוני

אבי בן 74 וסובל מזה מספר שנים מערמונית מוגדלת מאוד. להבדיל מגברים אחרים הסובלים מהתופעה, קיימת אצלו בעיה של קרישת דם - factor 5 ולכן הוא מאוד חושש מניתוח כירורגי על אף האפשרות למתן פלזמה וכיו' (הוא מאוד פחדן מטבעו וגם הגיל עושה את שלו!). האם יש פתרונות חלופיים ?...

רוני שלום, להפרעות בהשתנה בעקבות הגדלת ערמונית ישנן מס' אופציות טיפוליות, כשניתוח היא האופציה האקטיבית ולמעשה "קצה הדרך". כלומר, אם עד כה אביך לא קיבל טיפול תרופתי לתלונות אלה, חשוב שיפנה לאורולוג ויקבל מרשם- יש היום הרבה מאוד תרופות יעילות עם פרופיל בטיחותי גבוה ורצוי שיבדק ויקבל מה שמתאים לו. ניתוח אפשר יהיה לשקול רק אם מוצו כל האופצית, וגם אז ישנם סוגים שונים, ואם יזדקק לכך פשוט צריך לקבל אישור המטולוגי עם הוראות ספציפיות כיצד להכינו לניתוח, כולל מתן פלסמה וכדומה-כפי שציינת. היום הרבה חולים מורכבים עם מחלות רקע חמורות כולל הפרעות קרישה יכולים לעבור ניתוח לללא בעיה- כל עוד הם עוברים הכנה מתאימה ומבצעים הפעולה בבית חולים עם יכולת לתמיכה מלאה בהתאם לבעייתם.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת