נגישות
נגישות

הקטנת ערמונית וטסטרון

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

26/05/2015 | 13:31 | מאת: אמיל

אני בן כ 60 ,ב"רשותי" ערמונית מוגדלת מאוד -כ 155 סמ'ק. בביופסיות נשללו תאים סרטניים (תודה לאל) אני עומד לפני ניתוח הקטנת ערמונית. לי ערכים נמוכים של טסטרון עם פגיעה בחשק המיני עד לפני כשנה קבלתי נבידו ואו טסטוירון ששיפרו מאוד את חיי המין בשנה האחרונה בשל העליה הגדולה ברמת PSA ( עד 21) בוטל הטיפול בנבידו. האם ניתוח הקטנת ערמונית מקטין באופן ברור את הסיכוי לסרטן האם ניתן לקבל שוב את הנבידו לאחר מכן?? האם יש קשר בין הקטנת הערמונית לתשוקה המינית ואו הזקפה?? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בניתוח כריתת עמרונית לאחר הוצאת הרקמה היא נשלחת לבדיקת היסטולוגית ובודקים שאכן אין ממצאים סרטניים. לצערי לא ניתן להגיד שניתוח כזה מונע הופעה של סרטן ערמונית בהמשך. אם ה PSA שלך ירד באופן משמעותי לאחר הניתוח ואם יהיה צורך בכך ניתן יהיה לתת לך שוב נבידו, תוך מעקב אחרי רמות ב PSA והטסטוטסרון בעת הטיפול. אם שוב תעלה רמת ה PSA יהיה שוב צורך להפסיק את הנבידו. אחד הסיבוכים של ניתוח כריתת ערמונית הוא פגיעה מסויימת בתפקוד המיני כמו למשל ירידה בשפיכה או בזקפה. כמובן שזה עשוי לקרות יותר באלו שיש להם הפרעה עוד בטרם הניתוח.עדין,לרוב זה בר טיפול . עליך לדבר עם המנתח שלך ולקבל ממנו את כל התשובות לגבי סיכויים וסיכונים בעקבות הניתוח. בהצלחה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת